Meteen naar de inhoud

Gezond eten voor kinderen

  • Tessa 

Een hele uitdaging!

Iedere ouder wil dat zijn/haar kind gezond is en goed groeit. Daar hoort natuurlijk ook een gezonde voeding bij met voldoende bouwstoffen. Soms kan het eten een uitdaging zijn voor je kind. Het lust bijvoorbeeld geen groente of blijft maar vragen om eten. In deze blog helpen we je op weg om hier op een goede manier mee om te gaan.

Gezonde producten stimuleren

Is jouw kind een moeilijke eter en is het vaak een strijd aan tafel? Er zijn verschillende manieren om hier op een goede manier mee om te gaan en dit eetgedrag te verbeteren. Zo is het allereerst belangrijk om de sfeer tijdens de maaltijd ontspannen te houden en je kind niet te dwingen om te eten. Als een kind niet wil eten, dan is dat niet erg, hij/zij moet alleen wel weten dat hij niet later iets anders te eten krijgen, het eetmoment is dan voorbij. Anders houd je het ongewenste gedrag in stand, hij krijgt toch wel wat anders.

Geef daarbij het goede voorbeeld en laat tijdens de maaltijd merken dat je van het eten geniet. Je kind zal hierdoor zelf ook eerder geneigd zijn toch weer iets te proberen. Uit onderzoek blijkt dat een kind minstens 10-15 keer iets moet proeven voordat het een nieuwe smaak heeft geleerd en eraan gewend is. De aanhouder wint dus!

Zie de volgende link voor meer tips om dit te voorkomen of te verhelpen: https://www.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/dreumes-en-peuter/de-lust-ik-niet-fase.aspx .