Ga naar de inhoud

Tijd voor een feestje #02

  • Kim 

In deel 1 heb je kunnen lezen over saboterende en helpende gedachtes en dat het belangrijk is om te genieten van het eten. Verbinding met andere mensen is heel belangrijk en eten verbindt.

Omdat we de feestjes niet uit de weg willen gaan, gaan we in dit deel praktisch in op hoe je op een prettige manier ermee om kunt gaan als je naar een feestje toegaat.

maak vooraf aan een feestelijke gelegenheid een plan.
Je kunt dit op verschillende manieren doen:
  1. Probeer voordat je bij het feestje bent aangekomen een afspraak met jezelf te maken over de hoeveelheid hapjes/drankjes.

Bijvoorbeeld:

  • 3 hapjes (klein gebakje en 2 toastjes)
  • Ik begin met water/thee/light frisdrank en pas na 3 glazen neem ik een glas alcohol.
  • Ik wissel water en alcohol af.
  • Zorg dat je niet hongerig bij het restaurant aankomt. Neem thuis nog een stuk fruit of wat rauwkost vlak voordat je weggaat.
  • Neem 2 voorgerechten in plaats van 1 voorgerecht en 1 hoofdgerecht.
  • Laat stokbrood met kruidenboter achterwege.
  • Neem gegrilde in plaats van gebakken gerechten.
  • Een portie vis is bijna altijd beter dan een stuk vlees.
  • Kies een gepofte aardappel zonder saus of rijst in plaats van frites of gebakken aardappelen.
  • Laat sauzen apart serveren, zodat je zelf kunt bepalen of je neemt en hoeveel. Rode sauzen bevatten minder vet dan witte sauzen.
  • Vraag een extra portie groenten in plaats van patat.
  • Vraag een fles of karaf water op tafel, zodat je tussendoor water kunt drinken naast bijvoorbeeld een glas wijn.
  • Neem als toetje sorbetijs zonder slagroom of vers fruit of alleen koffie of thee.
  • Deel het toetje met iemand.
  • Neem ongeveer dezelfde portiegrootte die je thuis gewend bent.