Ga naar de inhoud

Tijd voor een feestje #03

  • Kim 

In deel 3 van ‘Tijd voor een feestje’ willen we tips geven voor de feestjes bij je thuis. Hieronder staan allerlei feestelijke hapjes die je zoal zelf thuis kan serveren.

  • Ei met ham. Kook twee eieren (ca. 10 minuten) en snijd ze in vieren. Snijd vier plakken achterham door de helft. Wikkel het ei in de ham en doe er een cocktailprikker doorheen. Je kunt dit ook met rookvlees doen in plaats van met ham.
  • Augurk met ham. Meestal wordt augurk met boterhamworst gecombineerd, maar een augurk smaakt ook prima met een plakje ham eromheen. Boterhamworst is namelijk vet varkensvlees, terwijl ham weinig calorieën en vetten bevat.
  • Blokjes 30+ kaas, met bijvoorbeeld een blokje ananas of een zilveruitje. Lekker met mosterd!
  • Fruitspiesjes, met blokjes ananas, partjes mandarijn, stukjes kiwi, appel, druiven… Kortom, al het fruit dat je lekker vindt. Snijd het fruit in blokjes of stukjes en spies het aan een satéprikker. Echt een aanrader.
  • Meloen met rauwe ham. Snijd de meloen in dunne schijfjes en rol er een plakje rauwe ham omheen.
  • Zet eens toastjes op tafel (bijvoorbeeld volkoren Melba toast) met diverse soorten hummus, 20+ smeerkaas of een zelfgemaakte eier- of tonijnsalade, op basis van yoghurt in plaats van mayonaise. Een lekkere tonijnsalade maak je bijvoorbeeld met een blikje tonijn op waterbasis, klein gesneden augurk, kappertjes, gesnipperd sjalotje, geprakte avocado en peper.
  • Gevulde paprika. Snijd een paprika open, verwijder de zaadjes en snijd hem in de lengte in “schuitjes”. Deze vul je met een mengsel van hummus en cherrytomaat. Strooi er wat kruiden naar smaak op, en je hebt een heerlijke traktatie.
  • Volkoren toastjes met een blaadje sla en diverse vissoorten, zoals zalm, haring of makreel.
  • Bowl, op basis van light sap.
  • Geroosterde groentespiesjes. Je kunt hier allerlei soorten groenten voor gebruiken, zoals paprika, champignon, courgette en ui. Snijd de groenten in stukjes en rijg ze aan spiesjes. Rooster ze gedurende drie minuten in een grillpan.
  • Rauwkost, zoals wortel, komkommer, paprika, bleekselderij en cherrytomaatjes met een dipsausje. Hummus is lekker als dipsaus of maak zelf een dipsaus op basis van yoghurt.
  • Spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum.
  • Een schaaltje ongezouten geroosterde noten.
  • Olijven.
  • Een ander gezond hapje is een volkoren wrap gevuld met zalm, light roomkaas en rucola sla. Doe de vulling in de wrap, rol de wrap op en snijd hem in stukjes.