Ga naar de inhoud

Eten buitenshuis

  • Kim 

Algemene tips voor eten buiten de deur

Algemeen restaurant

Voorbeelden van geschikte voorgerechten

  • Heldere, niet gebonden soep (bouillon of consommé)
  • Meloen met (Ardenner)ham of rookvlees
  • Grapefruit cocktail
  • Salade niçoise
  • Asperges met ei, ham of rookvlees
  • Ardennerham op toast
  • Carpaccio

Voorbeelden van geschikte hoofdgerechten

Vlees, vis, wild en gevogelte

  • Magere vleessoorten, zoals rosbief, biefstuk, kalfsvlees en varkenshaas.
  • Magere vissoorten, zoals forel en tonijn.
  • Kip of kalkoen (vel verwijderen)

Kies qua bereidingsvormen voor gegrilde, gekookte, gepocheerde of in de oven bereide vis, kip of kalkoen, gegrild vlees en ongepaneerd vlees of vis.

Groente en rauwkost

  • alle soorten rauw of gekookt

Aardappelen of vervangingen

  • Kies bij voorkeur voor gekookte aardappelen, aardappelpuree, rijst of macaroni in plaats van voor patat, gebakken aardappelen, aardappelkroketjes of gebakken rijst.
  • Kiest u toch voor gebakken aardappelen of rijst, houd de portie dan klein.

Voorbeelden van geschikte nagerechten

  • Een kopje koffie of thee
  • Kleine portie sorbetijs zonder slagroom, eventueel met wat vers fruit
  • Vers fruit of vruchtensalade van vers fruit zonder slagroom